Wat leuk om kennis te maken!

Als boerendochter is de passie voor het boerenleven en de dieren mij met de paplepel ingegoten. Binnen zitten om tv te kijken, nee dat was niks voor mij. Ik ging liever met mijn vader mee op avontuur. Hij nam me op sleeptouw en genoot ervan om mij nieuwe dingen over het boerenleven bij te brengen. Het is dan ook niet zo gek dat vanuit mijn enthousiasme en passie Boerin Nienke is ontstaan, want ik deel graag mijn kennis met jou!

 

Mijn vader leerde me de kneepjes van het vak

Met melkkoeien, schapen, geiten, kippen, een kat en een hond was er altijd wel iets te beleven op het melkveebedrijf van mijn ouders. Ik genoot van het boerenleven thuis en stak graag mijn handen uit de mouwen. Als jong meisje mocht ik met mijn vader mee op de trekker en was ik vaak te vinden in de grupstal. Vol bewondering leerde ik alle kneepjes van het vak. Niet veel later zat ik zelf op de trekker om gras te maaien, te schudden en weide te slepen. Lekker de koeienflatsen uitstrijken over het land! En die 20 melkkoeien? Met veel liefde nam ik plaats op het krukje om de koeien één voor één te melken. Daarbij kreeg ik regelmatig een lik in mijn nek van een koe die nieuwsgierig was wat daar onder toch gebeurde.

 

Eenmaal wat ouder was er minder tijd om te helpen op de boerderij in verband met mijn studie en bijbaantje. Toch bleef de zaterdagmiddag heilig en ging ik na mijn werk bij de plaatselijke groentewinkel de boerderij op om mijn steentje bij te dragen. Mijn veilige thuishaven; de boerderij.

 

Toekomst in de Achterhoek

Tijdens mijn studie Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool heb ik mijn vriend leren kennen. We wonen tegenwoordig samen op de jongveelocatie van het bedrijf in de Achterhoek. Gelukkig zijn mijn Toggenburgers meeverhuisd en voel ik me hier inmiddels helemaal thuis. We hebben grootse plannen voor de toekomst. Graag willen we de boerderij overnemen en zitten we vol ideeën om het boerenleven meer onder de aandacht te brengen.

 

Waar ik me nu vooral mee bezig houd is mijn baan in het agrarisch vastgoed. Als medewerker grondzaken ben ik vaak op pad in de regio. Bijvoorbeeld voor het aan- en verkopen van een stuk grond of het verpachten van landbouwgrond. Daarnaast steek ik mijn vrije uurtjes in het helpen op de boerderij en in Boerin Nienke.

 

Mag ik mijn enthousiasme en passie met jou delen?

Je hebt inmiddels wel gemerkt dat mijn hart bij het boerenleven ligt. Vanuit daar is Boerin Nienke ook ontstaan; als hobby, maar inmiddels uitgegroeid tot meer dan dat. Ik deel mijn kennis over het vak van de boer, en alles wat daarbij komt kijken, met jong en oud. Zo organiseer ik workshops bij ons op de boerderij, geef ik boerderijeducatie op scholen en kan je op mijn website terecht voor leuke artikelen.

 

Je weet nu iets meer van mij! Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of wil je een keer een zakelijke kop koffie drinken? Laat het me gerust weten. Je kan me bereiken via info@boerinnienke.nl 

 

Liefs Nienke